top of page

Nefrotik Sendromlu Hastalarda Enfeksiyonu Önlemede Herhangi Bir Müdahale İçin Kuvvetli Kanıt Bulunmu

  • Wu HM ve ark. / Güncellik: Aralık 2009
  • 18 May 2012
  • 1 dakikada okunur

Cochrane derleme özeti

Nefrotik sendromlu hastalar, özellikle çocuklar enfeksiyona duyarlıdır. Enfeksiyonlar hastalığın sık nüks etmesine ve tedaviye zayıf cevap alınmasına neden olur, şiddetli enfeksiyonlar bazen ölüme götürebilir. Enfeksiyon riskini azaltmak için; oral antibiyotikler, pnömokok aşılaması, bazı immün değiştirici ilaçlar ve Çin tıbbi bitkileri kullanılır/tavsiye edilir.

Antibiyotikler, pnömokok aşılaması ve herhangi bir başka ilaçla koruma üzerine yapılmış araştırma bulunamadı.

Derlememizde, intravenöz immün-globulin (İVİG), timozin, oral transfer faktörü, BCG aşısı ve iki çeşit Çin tıbbi bitkisinin (huangqi granülü ve tiaojining) nefrotik sendromlu çocuklarda enfeksiyonları önlemede fayda sağlayabileceği bulundu. Bu araştırmalar metodolojik yönden zayıftı.

Halen nefrotik sendromda enfeksiyonları önlemede herhangi bir müdahaleyi tavsiye etmek için kuvvetli kanıt bulunmuyor, daha fazla araştırma yapılması gerekir.

Kaynak

Wu HM, Tang J-L, Cao L, Sha ZH, Li Y. Interventions for preventing infection in nephrotic syndrome. Cochrane Database of Systematic Reviews 2012, Issue 4. Art. No.: CD003964. DOI: 10.1002/14651858.CD003964.pub3

Yorumlar


Son Paylaşımlar
Arşiv

© 2023 by Natural Remedies. Proudly created with Wix.com

  • b-facebook
  • Twitter Round
  • b-googleplus
bottom of page